Produkter Tjenester Meny
VB Rørlegger Harald Larsen Miljøvennlig varme i Soknes barnehage

Miljøvennlig varme i Soknes barnehage

Den nye barnehagen har i tillegg til miljøvennlig varme fått kjøkken og baderom som er tilpasset både voksne og barn. For oss i Harald Larsen Rørlegger har prosjektet vært spennende og preget av godt samarbeid med byggherren, (MGK) hovedentreprenør LH Bygg (Consto) og alle underentreprenører og leverandører som har vært delaktige.

Leveransen har bestått i installasjon og montering av sanitær- og varmeanlegg. Varmeanlegget driftes av en Nibe f1345 væske/vann varmepumpe på 24 kW som henter energi fra 3 energibrønner, 250 meter dype. Varmen spres via radiatorer på kontor og møterom, mens det i øvrige lokaler er vannbåren varmegulvvarme. Det skal bli behagelig både å krype og gå på gulvene i den nye barnehagen!  

I gulvene ble det lagt cirka 3 500 meter gulvvarmerør av typen Roth Xpert S5. Hele varmeløsningen er utstyrt med et styringssystem som gir full kontroll på temperatur og energiforbruk til enhver tid. 

Vi sørget også for VVS-utstyr til ti toalettrom, to stellerom, et felleskjøkken, samt kjøkken på alle baser. Her er en oversikt over utstyret som ble installert:

Jobben, som har tatt omtrent et år, har blitt grundig dokumentert ved hjelp av VB Smart, kvalitetssikringsverktøyet vårt. Oppdraget har gitt oss enda mer erfaring og mange gode opplevelser. Gøy, rett og slett!

Har du lyst, kan du ta en nærmere kikk på Soknes barnehage i denne 3-d animasjonen. Du finner også en egen artikkel om saken på websidene til Roth-nordic.

Soknes barnehage ble offisielt åpnet 5. oktober. 

Et spennende prosjekt helt fra start...

Et spennende prosjekt helt fra start...

Vanntett fordelerskap fra Roth

Vanntett fordelerskap fra Roth

Alt arbeid har blitt dokumentert underveis

Alt arbeid har blitt dokumentert underveis